Saappaat, syksyiset jalkineet

Syksy ja sateet ovat saapuneet jonka myötä saappaiden käyttö on lisääntynyt.

Saappaat suojaavat jalat loistavasti kastumiselta, mutta eivät muuten ole ihan parhaat jalkineet jalkaterveyden kannalta.

Saappaitakin on erilaisia eri tarpeita ajatellen suunniteltuna.Niitä löytyy lyhyestä varresta pitkävartiseen malliin. Pohjissakin on runsaasti vaihteluita mm. pohjan paksuudessa, pohjan kuvioinnissa sekä siinä onko saappaassa korkoa vai ei.

Myös saapaiden valmistusmateriaaleihin on tullut runsaasti vaihteluita. Jokaiselle kyllä löytyy se omalta tuntuva versio.

Saapasostoksilla ollessa pyytäisin kiinnittämään muutamaan asiaan huomiota. Ensimmäinen asia on miettiä millaiseen käyttöön on saappaita hankkimassa. Onko tarve esim.”kaupunkisaappaille”, marjastus retkille tulevat saappaat vai päivän metsäretkeilyyn tarvittavat saappaat.

Oli käyttötarkoitus mikä hyvänsä niin kannattaa kiinnittää huomiota siihen että saappaat ovat oikean kokoiset. Helposti saa kantapäihin rakot jo lyhyelläkin matkalla jos saappaat hölskyvät jaloissa.

Saappaat ovat monesti myös kylmät jaloille joten niihin olisi hyvä varata tilaa myös paksummalle sukalle tai villasukalle.

Kaikille suosittelen myös saappaisiin laitettavaksi tukipohjallisia tukemaan jalkaholvin kaarta. Ilman tukipohjallista jalkaholvi altistuu jalkaholvin laskeumalle. Jalkaholvin laskeumasta johtuen jalkaholvi helposti kipeytyy ja jalkapohjiin saa helpommin suonenvedon eli lihaskrampin.

Tukipohjallisia on saatavilla mm. päivittäistavarakaupoista. Jos jaloissa on muutenkin enemmän ongelmia suosittelen olemaan yhteydessä jalkaterapeuttiin joka pystyy tekemään henkilökohtaiset tukipohjalliset huomioiden juuri sinun jalkojesi tarpeet. Huomioithan myös sen, että tukipohjallisetkin vievät saappaissa tilaa, joten ihanteellista olisi jo saappaita sovittaessa käyttää tukipohjallista oikean koon löytämiseksi.

Saapasostoksille, niinkuin yleensäkin kenkäostoksille, paras ajankohta päivässä on iltapäivä. Jalat yleensä hieman turpoavat päivän mittaan. Aamulla juuri ja juuri sopiva kenkä onkin jo ahdas iltapäivällä.

Iloitkaamme syksystä ja saapastellaan sopivissa saappaissa.

Jos haluatte samalla tukea Roosa nauha kampanjaa niin linkki mistä löytyy Sievi Jalkineen tukikampanjassa oleva saapasmalli löytyy tästä osoitteesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *